Korta laddningstider med en laddbox

I takt med att tekniken utvecklas är elbilar något som snabbt blivit allt populärare, både här i Sverige samt i andra delar av världen. Det ligger i allas intresse att så många bilister som möjligt börjar använda sig av dessa bilar eftersom de inte bidrar med några skadliga utsläpp överhuvudtaget.

För att göra elbilar till ett realistiskt alternativ till fossildrivna bilar krävs det dock att det ska vara lika, eller åtminstone nästan lika, bekvämt att använda sig av sådana som det är att använda fossildrivna. Det är därför en laddbox mer eller mindre är en förutsättning för dig som vill övergå till en elbil. Det är det eftersom du med en laddbox kan ladda din elbil på ett sätt som både är snabbt och säkert.

Ladda din bil på några timmar

Med en laddbox kan det räcka med några timmar för att ladda din elbil. Närmare bestämt brukar det röra sig om 2–4 timmar om vi pratar om en bil som är helt urladdad. Skulle du istället ha laddat bilen i ett vanligt vägguttag hade det tagit dig ett dygn eller ännu mer för att bilen skulle bli helt fulladdad. Med sådana laddningstider blir det förstås inte hållbart i längden att ha en elbil vilket alltså är skälet till att en laddbox kan spela en så viktig roll som de gör.

Säker laddning

Inte nog med att det går snabbt att ladda sin bil med en laddbox, det är också säkert att göra det. Det är det inte om du laddar din bil i ett vanligt vägguttag. Det finns nämligen en risk för överhettning vilket i sin tur kan resultera i brand när man gör det.

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify